IMG_9329 kopiëren.jpg

Geboren in Hasselt en getogen in het Maasland. Een volbloed Limburgse dus! Ik beleefde samen met mijn broer Rob een leuke kindertijd onder de Veldwezelste kerktoren, dankzij de KSA en sportclub Atla.

Hierna trok ik met de fiets naar het vlakbijgelegen Maastricht waar mijn studententijd zich afspeelde. Aan de universiteit van Maastricht studeerde ik af als pychologe. Na mijn studies ging ik aan de slag als wetenschappelijk medewerker voor de CD&V-fractie in het Vlaams Parlement en als diensthoofd Gelijke Kansen aan de provincie Limburg. 

Maar toen was reeds duidelijk dat tussen mensen zijn, campagne voeren en dus aan politiek doen mijn passie is. Vlak voor mijn afstuderen, in 2000, werd ik verkozen als gemeenteraadslid en aangeduid als schepen in mijn gemeente Lanaken. Bij de Vlaamse verkiezingen in 2004 werd ik rechtstreeks verkozen vanop een strijdplaats tot parlementslid.  

Als politica hecht ik veel belang aan luisteren en voelen wat er leeft bij de mensen die ik mag vertegenwoordigen. Naast mijn commissiewerk in de parlementaire commissies Wonen en Welzijn breng ik dan ook veel tijd door met werkbezoeken en meeloopstages allerhande, en kom je me regelmatig tegen op de werkvloer of al luisterend naar de meest uiteenlopende inbreng van mensen en organisaties.  Ook de lokale en Limburgse dossiers volg ik natuurlijk met bijzondere aandacht op.

Mijn geweldig gezin

Sinds 2006 getrouwd met Wilfried Collas. Samen zijn we de trotse ouders van Karel (2007), Jan (2010) en Hendrik (2015).  Als voetbalmama van deze 3 vind je me vaak terug langs de pleinen van FC Veldwezelt of een voetbalveld langs Limburgse wegen.
 

WhatsApp Image 2021-12-08 at 20.21.09.jpeg
WhatsApp Image 2021-12-07 at 22.15.21.jpeg

LANAKEN

Sinds 2001 heb ik de eer om gemeenteraadslid te mogen zijn in onze prachtige gemeente Lanaken. Ook op de gemeenteraad laat ik mijn stem horen. U leest het in de verschillende blogposts.