top of page
verajans_park_frontaal.jpg

Hello

CD&V Lanaken

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
Afbeelding van WhatsApp op 2023-07-11 om 10.11_edited.jpg

Kartel CD&V – N-VA wordt hét alternatief voor de Lanakenaren

“Deze lijst is één sterk team met één gezamenlijk toekomstplan voor alle inwoners van Lanaken en haar deelgemeentes. Met 29 gemotiveerde kandidaten brengen we een mooie mix van ervaren rotten en jong geweld. Samen zullen we hard werken om de problemen aan te pakken waarmee Lanaken wordt geconfronteerd. Ik ben alvast razend enthousiast om met deze ploeg de verkiezingen in te gaan! Laat er geen twijfel over bestaan: CD&V – N-VA is er om beleid te maken. Lanaken heeft zoveel meer in z’n mars dan wat er vandaag uitkomt.”

Groene vuilniszak

CD&V – N-VA Lanaken wil korting op afvalfactuur voor alle alleenstaanden

het belang van limburg (1).png

“Sinds 2021 hebben we een energiecrisis én een wooncrisis aan de hand. Dat maakt het voor veel alleenstaanden bijzonder moeilijk om de rekeningen te kunnen betalen. Dat een alleenstaande €140 moet betalen vind ik echt niet kunnen. Dit is het zoveelste voorbeeld van hoe het gemeentebestuur van Marino Keulen de voeling met de Lanakenaar heeft verloren. We willen daarom dat alle alleenstaanden en éénoudergezinnen de korting op de afvalfactuur krijgen.”

"Het probleem is dat je verkeersveiligheid uit handen geeft aan een privébedrijf"

Het gemeentebestuur in Lanaken heeft besloten in zee te gaan met een privébedrijf om boetes uit te schrijven. Hun voorwaarde is dat de gemeente geen verkeersremmende maatregelen neemt. Dat vind ik ongehoord en gevaarlijk. Trajectcontroles of boetes zijn het probleem niet. Wie niet horen wil, die moet voelen. Het probleem is dat je het uit handen geeft aan een privébedrijf dat juist wil dat er te snel wordt gereden. Want dat is winst. En voor mij gaat verkeersveiligheid boven winst.

pexels-alex-green-5693056 (1) (1).jpg
het laatste nieuws (1).png

Ommezwaai na oproep Vera Jans: vanaf volgend schooljaar gratis soep in alle scholen in Groot-Lanaken

De gemeente Lanaken voorziet gratis soep voor alle kleuter- en lagere scholen van de gemeente. Slechts drie scholen gingen op die uitnodiging in. Dat was niet naar de zin van Vlaams parlementslid en gemeenteraadslid Vera Jans (CD&V) die het ‘volstrekt onaanvaardbaar’ noemde. Jans haar oppositie loont, want aan haar oproep wordt nu gevolg gegeven. Volgend schooljaar zullen alle scholen deelnemen aan het Soep project.

het laatste nieuws (1).png

Vera Jans klaagt sociaal woonbeleid aan in Lanaken

Sociale woningen in Lanaken staan soms maanden leeg. Dat blijkt uit een tussenkomst van Vera Jans (CD&V) op de jongste gemeenteraad. Het raadslid stelde vragen over het woonbeleid en de wijkwerking. Ze deed dit na een plaatsbezoek aan de Kersenweide wijk in Smeermaas.

c9c1f8_e02c5b62043244428dd10ec8c9628ab8~mv2.jpg
vuurwerk.jpg

Vuurwerkverbod nieuwjaar is inconsequent

het laatste nieuws (1).png

Het vuurwerkverbod met nieuwjaar is inconsequent. Dat vindt oppositieraadslid Vera Jans (CD&V). De gemeente Lanaken heeft een vuurwerkverbod afgekondigd en baseert zich hiervoor op een referendum. Daar namen 1278 mensen aan deel, waarvan er 850 akkoord gingen met het verbod.

LANAKEN

Kom meer te weten over mijn werk als gemeenteraadslid.

jon-tyson-H1ZwfJSsMVk-unsplash.jpg

STANDPUNTEN

Lees meer over de standpunten en initiatieven in het parlement.

Pencils and Notebooks

NIEUWS & PERSBERICHTEN

Ontdek het laatste nieuws op de blogpagina. 

bottom of page