top of page
verajans_parprofiel.jpg

WIE IS VERA JANS

Ik ben Vera, psycholoog en Vlaams Parlementslid voor de partij CD&V. In het parlement zet ik me in voor het dagelijks leven van de Vlaming. Daar focus ik me hoofdzakelijk op fysiek en mentaal welzijn, en ook op betaalbaar kunnen wonen. Maar er is zo veel dat me mateloos boeit en waar ik actief op inzet. Dit doe ik via de parlementaire weg, maar ik wil er ook graag met jou over spreken. Ik ben bereikbaar!

MIJN MISSIE

Branded Envelopes

Blijf op de hoogte van het parlementair werk.

MIJN VERHAAL

Geboren in Hasselt en getogen in het Maasland. Een volbloed Limburgse dus! Ik beleefde samen met mijn broer Rob een leuke kindertijd onder de Veldwezelste kerktoren, dankzij de KSA en sportclub Atla.

Hierna trok ik met de fiets naar het vlakbijgelegen Maastricht waar mijn studententijd zich afspeelde. Aan de universiteit van Maastricht studeerde ik af als pychologe. Na mijn studies ging ik aan de slag als wetenschappelijk medewerker voor de CD&V-fractie in het Vlaams Parlement en als diensthoofd Gelijke Kansen aan de provincie Limburg. 

Maar toen was reeds duidelijk dat tussen mensen zijn, campagne voeren en dus aan politiek doen mijn passie is. Vlak voor mijn afstuderen, in 2000, werd ik verkozen als gemeenteraadslid en aangeduid als schepen in mijn gemeente Lanaken. Bij de Vlaamse verkiezingen in 2004 werd ik rechtstreeks verkozen vanop een strijdplaats tot parlementslid.  

Als politica hecht ik veel belang aan luisteren en voelen wat er leeft bij de mensen die ik mag vertegenwoordigen. Naast mijn commissiewerk in de parlementaire commissies Wonen en Welzijn breng ik dan ook veel tijd door met werkbezoeken en meeloopstages allerhande, en kom je me regelmatig tegen op de werkvloer of al luisterend naar de meest uiteenlopende inbreng van mensen en organisaties.  Ook de lokale en Limburgse dossiers volg ik natuurlijk met bijzondere aandacht op.

LANAKEN

Kom meer te weten over mijn werk als gemeenteraadslid.

jon-tyson-H1ZwfJSsMVk-unsplash.jpg

STANDPUNTEN

Lees meer over de standpunten en initiatieven in het parlement.

Pencils and Notebooks

NIEUWS & PERSBERICHTEN

Ontdek het laatste nieuws op de blogpagina. 

bottom of page