top of page
Twitter_Banner.jpeg

OOK MAAR MENSEN

Politiek lijkt iets voor ongewone mensen. Iets dat ver weg gebeurt. In de podcast ‘Ook maar mensen’ duik ik in de coulissen van de politiek. Elke aflevering zoek ik naar wat er echt omgaat in het hoofd van politici. En hoe het komt dat we allemaal anders kijken naar hetzelfde schouwspel. Deze podcast wil je bijleren over politieke beestjes. Over waarom ze doen wat ze doen. En waarom niet alles is wat het lijkt. De podcast wil je doen begrijpen dat politici in feite ook maar mensen zijn, inclusief het vallen en opstaan. Veel luisterplezier!

#203 - Ook maar mensen met Chelsea Nshuti

In de derde aflevering spreek ik met Chelsea Nshuti, een gedreven jongere én een piepjong gemeenteraadslid in Lummen. Ik heb het met deze straffe madam over hoe je in de politiek rolt en welke impact je voor mensen kan hebben. Een tipje van de sluier: de politieke trein passeert maar één keer. En kansen moet je grijpen!

#202 - Ook maar mensen met Petronella Zelissen

“Wat is een geslaagde dag?” “Als ik iedereen gelukkig heb kunnen maken.” Petronella Zelissen is een warme, bijzonder geëngageerde vrouw. Zij is, net zoals mij, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat druk in de weer. En we hebben beide een groot gezin. De combinatie politiek, druk verenigingsleven en een groot gezin is verre van evident. Ik ben benieuwd hoe zij alle ballen in de lucht houdt!

#201 - Ook maar mensen met Sien Vandevelde

“Het is geen modellenwedstrijd.” In de politiek gaan betekent dat je ook moet omgaan met lelijke reacties. In aflevering één spreek ik met JONGCD&V-voorzitter Sien Vandevelde over jong starten in de politiek, over ambitieus durven zijn en omgaan met de bagger. Veel luisterplezier!

SEIZOEN 2 - Bekijk de trailer!

Vijf afleveringen lang bespreken we wat ons eigenlijk #ookmaarmensen maakt. Van ambitie, tot jaloezie en ook wel wat ongeloof. De podcast heeft het!

#104 - Ook maar mensen met Kris Pernet

Als er één iemand nog langere dagen heeft dan de minister, dan is het wel degene die met hem het hele land doorkruist. Kris Pernet is chauffeur van minister Jo Brouns en daarvoor van Wouter Beke. Hij vertelt met liefde over zijn job en het plezier dat hij maakt met collega’s tijdens het lange wachten. Wat hij doet is speciaal, want een chauffeur hoort en ziet alles, maar moet de lippen stijf op elkaar houden. Of licht hij voor ons toch het tipje van de sluier?

#103 - Ook maar mensen met Hilde Crevits

In de derde aflevering spreek ik met minister Hilde Crevits, ook mama en iemand die al bijna 20 jaar op het allerhoogste niveau meedraait in de politiek. Over haar twijfels om minister te blijven toen haar zoon ziek werd. Hilde is open over de periode waarin haar zoon ziek was en vertelt over de combinatie van moeder en toppolitica zijn. Over hoe je als vrouw liever toont hoe hard je werkte, dan te tonen dat jij ook maar een mens bent. Deze aflevering is ook een ode aan onze partners die ons onvoorwaardelijk steunen in onze politieke carrière.

#102 - Ook maar mensen met Bart Tommelein

“Wat is een gekke campagnestunt die je best niet herhaalt?” Burgemeester en collega-parlementslid Bart Tommelein heeft de gekste campagneverhalen. Hij is, net zoals mij, een waar campagnebeest. We hebben verkiezingen op elk niveau gedaan! Maandenlang trekken we van deur tot deuren en halen we alles uit de kast. Ik wil weten wat dat met hem doet. En, kreeg hij soms de deur tegen de neus?

#101 - Ook maar mensen met Sammy Mahdi

“Stond jij niet te bibberen toen je voor het eerst vooraan in het parlement stond?” Volmondig: ja, absoluut! In de eerste aflevering heb ik het met cd&v-voorzitter Sammy Mahdi over hoe het voelt om als jongere in de politiek stappen. Ik deed mijn intrede als 22-jarige schepen in Lanaken. Hij begon ook als twintiger en schopte het in een rotvaart tot partijvoorzitter. We bespreken het allemaal: hoe het is om in de politiek te zitten, hoe graag we in debat gaan en hoezeer Twitter je uit je kot kan lokken. Maar ook hoe de zware verhalen van mensen bij ons binnenkomen. Veel kijk- en luisterplezier!

Trailer

Van een zot idee op een winterse dag tot een heus project. Het is een droomt die uitkomt en ik mag het je bijna tonen. Aftellen naar de eerste aflevering van mijn podcast ‘Ook maar mensen’, waarin ik op zoek ga naar het verhaal achter de politicus. Bekijk de trailer!

bottom of page