top of page

Kartel CD&V – N-VA wordt hét alternatief voor de Lanakenaren

In oktober 2024 trekken ook de inwoners van Lanaken naar de stembus om hun nieuwe gemeenteraad te kiezen. CD&V Lanaken en N-VA Lanaken slaan ditmaal de handen in elkaar en vormen één sterke ploeg. “Samen vertegenwoordigen we vandaag al meer dan 1/3e van alle Lanakense kiezers. Het was dan ook een logische keuze om ons voor te stellen als hét alternatief voor het huidige beleid,” zeggen kopstukken Vera Jans (CD&V) en Boris Mechels (N-VA).

Vera Jans en Boris Mechels schudden de hand
Vera Jans (CD&V) en Boris Mechels (N-VA) slaan de handen in elkaar

CD&V en N-VA trekken in Lanaken bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar samen naar de kiezer. De vorige gemeenteraadsverkiezingen vonden plaats in 2018. Toen bleef CD&V Lanaken afgetekend de tweede grootste partij. Door de krachten te bundelen met de N-VA zal dit kartel daarom nu al meer dan 1/3de van alle Lanakense kiezers vertegenwoordigen. “Voortaan heeft de Lanakenaar met deze sterke kartellijst een waardig alternatief voor het huidige beleid,” kondigen gemeenteraadsleden Vera Jans (CD&V) en Boris Mechels (N-VA) aan.


De kartellijst krijgt de naam “CD&V – N-VA” en zal worden getrokken door Vlaams Parlementslid Vera Jans. “Deze lijst is één sterk team met één gezamenlijk toekomstplan voor alle inwoners van Lanaken en haar deelgemeentes. Met 29 gemotiveerde kandidaten brengen we een mooie mix van ervaren rotten en jong geweld. Samen zullen we hard werken om de problemen aan te pakken waarmee Lanaken wordt geconfronteerd. Ik ben alvast razend enthousiast om met deze ploeg de verkiezingen in te gaan! Laat er geen twijfel over bestaan: CD&V – N-VA is er om beleid te maken. Lanaken heeft zoveel meer in z’n mars dan wat er vandaag uitkomt.”


N-VA gemeenteraadslid Boris Mechels zal op de tweede plaats staan. “Als papa van een pasgeboren zoon en fervent carnavalist en verenigingsmens, zie ik met eigen ogen hoe zoveel beter kan. Ik wil mijn energie en ervaring gebruiken om dat waar te maken.”


Ook de staart van de kartellijst straalt een positieve samenwerking uit en wordt afgesloten door twee ervaren spelers in de Lanakense politiek. Piet van Berkel (N-VA) zal op de voorlaatste plaats van de lijst staan en Bert Paulissen (CD&V) maakt de lijst compleet als lijstduwer. Deze twee gemeenteraadsleden zullen met veel gedrevenheid de groep aanvuren.


Vera Jans (CD&V): “De gemeenteraadsverkiezingen zullen er snel zijn. Onze ploeg kijkt ernaar uit om ook de komende maanden volop tussen de Lanakenaren te zijn, naar hun zorgen en vragen te luisteren en onze visie op de toekomst te presenteren. Iedereen kan ons bereiken met hun wensen voor onze prachtige gemeente.”

bottom of page