top of page

Vlaams Parlementslid Vera Jans wil Taskforce SAPPI

Dit bericht werd gepubliceerd in Het Laatste Nieuws.


Vandaag geraakte bekend dat de vestiging van Sappi Lanaken de deuren zal moeten sluiten. Dat kondigde de directie dinsdagochtend op de ondernemingsraad aan. Ook de medewerkers werden ingelicht. De papierfabriek is een begrip in Lanaken en kent ongeveer 500 trouwe medewerkers, velen uit Lanaken afkomstig.

Gemeenteraadslid Vera Jans: “Dit is verschrikkelijk nieuws voor alle getroffen medewerkers. Onze gedachten zijn dan ook bij hen en hun gezinnen. Dit is voor velen een zeer zware klap. Het is een zwarte dag voor onze gemeente.” Het raadslid roept het gemeentebestuur op om een taskforce op te richten die alle getroffen medewerkers moet begeleiden naar een nieuwe job.

“De gemeentelijke taskforce moet alle relevante partners (VDAB, welzijn, economie…) samenbrengen. Deze taskforce moet de brug maken tussen de potentiële werkgevers, vacatures uit de buurt en de mensen die vandaag genoodzaakt worden om op zoek te gaan naar een nieuwe job. Veel Sappi-medewerkers zijn trouwe werknemers, die soms al jaren binnen de fabriek werken. Zij verdienen nu efficiënte en alle mogelijk ondersteuning, daarom is de oprichting van deze gemeentelijke taskforce meteen nodig.”
bottom of page