top of page
wonen_huis.jpg

SOCIAAL WONEN

Sociale woningen vormen voor duizenden mensen nieuwe kansen. Ze zijn een belangrijke hulp om het recht op wonen voor iedereen waar te maken. Ik ga voor sneller en meer sociale woningen!

KWETSBARE HUURDERS

Het is belangrijk dat we ervoor zorgen dat mensen ontvangen waar ze recht op hebben. De huurpremie en -subsidie maken voor heel wat mensen een wezenlijk verschil. 

living_zetel.jpg

STUDENTENHUISVESTING

Studeren mag geen luxeproduct worden. Hoe minder studentenkoten er op de markt zijn, hoe meer studenten uiteindelijk genoodzaakt zijn om niet te gaan studeren. Voor elke portefeuille moet er een kot zijn.

mentaalwelzijn_handen.jpg

MENTAAL WELZIJN

Mentaal welzijn is uitermate belangrijk. Voor zowel jong als oud. Het is ook een zaak voor iedereen, van beleidsmaker tot jeugdwerker. Ik zet me in voor een brede kennis over hoe je moet omgaan met mentaal welzijn, of het nu je eigen kopzorgen zijn of die van een ander. 

sport_wandelen.jpg

GEZOND LEVEN

Het cliché klopt: een gezonde geest in een gezond lichaam. Wat goed is voor het hart, is goed voor het hoofd. Sporten en bewegen dragen bij aan een langer en gezonder leven. Maar ook een een gelukkiger leven! Ik wil de Vlaming aanmoedigen om een gezonde levensstijl te hebben: goed te slapen, regelmatig te bewegen en gezond te eten. 

SUÏCIDEPREVENTIE

Elke zelfdoding is een drama. Het is cruciaal om via verschillende kanalen, waaronder zeker ook online kanalen, te proberen om iedereen snel te bereiken. De investering in digitale, vlot bereikbare en toegankelijke hulp is nodig en maakt voor velen het  verschil.

speeltuin.jpg

TOERISME VOOR IEDEREEN

Iedereen verdient vakantie. Dankzij het financieel steuntje in de rug kunnen mensen in armoede, met een ziekte of met een beperking er toch even tussenuit. Kinderen kunnen zo wel op kamp of daguitstap. 

zorg_pillen.jpg

DRUGS- EN ALCOHOL

De taak van de overheid is om drugs te ontraden en fel in te zetten op preventie. En moest het verkeerd lopen, dan moet je kunnen rekenen op gepaste hulp. 

zorg_kinderen.jpg

HART EN ZIEL VAN DE ZORGSECTOR

Het hart en ziel van de zorgsector staat vandaag onder druk. Ik heb een grote passie voor iedereen die zorg draagt voor een ander. Uiteindelijk staat of valt ze door de mensen die erin zitten. We moeten kunnen zeggen: ‘jij maakt het verschil’ en erop vertrouwen dat de medewerkers (én vrijwilligers) het allerbeste met ons voorhebben.

MENSEN MET EEN BEPERKING

Ik sta voor een overheid die niemand achterlaat. Ondersteuning maakt echt wel een verschil op het einde van de maand. En dat is de bedoeling: dat we het leven een stukje makkelijker maken voor mensen die het al moeilijker hebben omdat ze veel zorgen nodig hebben.

bottom of page