top of page
mentaalwelzijn_handen.jpg

Hello

Elke zelfdoding is een drama. Het is cruciaal om via verschillende kanalen, waaronder zeker ook online kanalen, te proberen om iedereen snel te bereiken. De investering in digitale, vlot bereikbare en toegankelijke hulp is nodig en maakt voor velen het nodige verschil.

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

Extra inzetten op online preventie

Als je mij vandaag zou vragen wat de grootste uitdaging is voor ons als samenleving en als politici, dan is het dat wij ervoor moeten zorgen dat dat aantal pogingen en zelfdodingen daalt. Daarom ijvert CD&V al jaren voor een sterke hulpverlening. Ook online hulpverlening zoals een app, website of een forum werpt zijn vruchten af. Ze zijn makkelijk toegankelijk en je kan volledig anoniem op zoek naar hulp, waardoor de drempel verlaagt om ze op te zoeken. Het geeft hoop om te zien dat steeds meer mensen hun weg vinden naar de digitale of online hulpverlening. We weten dat we daardoor mensen bereiken die we anders niet of niet zo snel zouden bereiken. Het is dus cruciaal om via verschillende kanalen, waaronder dus zeker ook online, proberen iedereen snel te bereiken. De investering in digitale, vlot bereikbare en toegankelijke hulp is nodig en maakt voor velen het nodige verschil.

Vera Jans (CD&V) wil mediarichtlijnen suïcidepreventie uitbreiden naar influencers

Media kunnen preventief werken tegen zelfdoding maar kunnen ook suïcidaal gedrag uitlokken. Om die reden bestaan er mediarichtlijnen waar de klassieke mediakanalen zich aan houden. Vlaams parlementslid Vera Jans (CD&V) wil die richtlijnen nu ook uitbreiden naar influencers. “Veel influencers hebben op kanalen als Instagram, TikTok of Youtube, een pak meer bereik dan de klassieke mediakanalen. Het is belangrijk dat de zorgvuldig uitgewerkte richtlijnen rond suïcidepreventie ook door hen geaccepteerd worden.”

media_smartphone (1).jpg

LANAKEN

Kom meer te weten over mijn werk als gemeenteraadslid.

jon-tyson-H1ZwfJSsMVk-unsplash.jpg

STANDPUNTEN

Lees meer over de standpunten en initiatieven in het parlement.

Pencils and Notebooks

NIEUWS & PERSBERICHTEN

Ontdek het laatste nieuws op de blogpagina. 

bottom of page